top of page

"חוסר עניין לציבור"

אודות התערוכה וההרצאה

מסע אישי אמנותי חברתי

האמנות היא ניסיון ליצור אנושיות לצידה של המציאות", אנדרה מורואה"

לפני 26 שנים הגשתי תלונה במשטרה על פגיעה מינית שחוויתי בילדותי. התלונה נסגרה בנימוק של "חוסר עניין לציבור". השם הזה מסמל עבורי הרבה. הוא מסמל את אזלת היד של המשטרה, את קשר השתיקה ואת המערכת המשומנת שגורמת לנו להרגיש אשמים/ות.

אומנות היא הדרך בה בחרתי לחקור מהו- 'חוסר עניין לציבור'. חקירה זו הובילה אותי למסע אישי ואומנותי שערכתי במשך שנתיים וחצי. כחלק ממסע זה, הצגתי לראשונה את תערוכת הצילומים "חוסר עניין לציבור" בתל אביב ודובר עליה רבות בכלי התקשורת. מאז ועד היום, אני מרצה עליה בפני קהלים שונים ומגוונים ומציגה את התערוכה במקומות רבים ברחבי הארץ.  

בהרצאה אני מספרת על תהליך היצירה ואופן התגבשותה של התערוכה. אני מספרת על המסע שעברתי ושאליו הצטרפו נשים רבות נוספות שנפגעו מאלימות מינית. בזכות המפגשים איתן ובעזרת המצלמה, חקרתי את הקו הדק שבין זירת פשע משטרתית לזירת פשע אומנותית. בהרצאה אני מדגימה בעזרת האומנות למה כל אחת ואחד מהמאזינים והמאזינות חשובים ליצירת שינוי ולמה הציבור חייב לפעול, כי לציבור יש עניין.

לאורך כל ההרצאה אני משיקה את התערוכה לרוחות השינוי שנושבות סביבנו ומשלבת קריאה לפעולה קונקרטית כי יש מה לעשות תמיד.

הרצאה בנושא הטרדה מינית

"לירון לקחה אותנו למסע שסיומו בתערוכת צילומים פרי עבודתה.

ברגישות ובעדינות מחד ובעוצמה וכוח מאידך סיפרה לירון את סיפורה.

הביטוי האומנותי מעצים את הרגש, תהליך החיפוש הוא מרתק.

ההרצאה של לירון מעוררת השראה. זאת שליחות. זאת אומנות. זאת חשיפה.

לירון הותירה אותנו בתום ההרצאה פעורי פה, עם חומר רב למחשבה.

מיכל המאירי מנכ"לית קבוצת אלדר

חוסר עניין לציבור
לירון ברייר דנציגר
הרצאה

"יש עניין לציבור"  

מקומות בהם הרציתי

Screen Shot 2021-07-28 at 10.28.11 AM.png

צרו קשר

מן התקשורת

חוסר עניין לציבור בתוכנית הבוקר של קשת

ראיון בתכנית הבוקר של רשת.jpg
All Videos

All Videos

Watch Now

כתבתה של צפי סער "המקום ההוא" במגזין גלריה

לירון ברייר בעיתונות

כתבה של נעמי רייכמן בידיעות תל אביב

אודות ההרצאה מן העיתונות

המלצות

"ההרצאה נוגעת בנושא מורכב ומכאיב בצורה עדינה ורגישה, ללא התמקדות בפרטים ה"צהובים", אלא מתוך התמקדות בתהליך האמנותי והאישי שעברה האמנית, בעיבוד החוויה והנושא לתערוכת אמנות ובהשפעות התרבותיות שספגה. על אף הכאב העולה מן ההרצאה, התחושה בסופה היא תחושת עצמה ורצון להיות חלק מתהליך השינוי שעובר על החברה בתקופה האחרונה ביחס לנושא..

כל הנוכחים היו מרותקים והבינו את החשיבות שיש לעיסוק בנושא זה, לדיבור עליו והבאתו לתודעה ..״

נטעלי גונן שלו

רכזת היחידה ליזמות ומעורבות חברתית מכללת עמק יזרעאל

״..לירון לא רק אמנית בתחום הצילום, היא אמנית בהצגת נושא כל כך קשה בדרך מרתקת וייחודית. כך כל מי שנוכח בתערוכה לא יכול לעצום עיניים – הוא מישיר מבט ומתבונן וכל מי שנוכח בהרצאה, לא יכול לאטום אוזניו -  הוא מקשיב קשב רב. קול הנפגעות/ים והמורכבות עמה הן/ם מתמודדות/ים מושמע.

.. השילובים האומנותיים בצילומים מצליחים להביא את מורכבות הפגיעה בצורה כל כך מדויקת וחזקה. כמי שעוסקת שנים רבות בתחום הטיפול בטראומה המינית אני יכולה להעיד על כך שלירון הצליחה להשאיר חותם בליבי ובנפשי ולימדה אותי עוד רובד בתחום.."

           ד"ר אפרת נווה

          המקימה והמנהלת של מרכז "מאור"

".... מרגע שהגעת ונוכחנו שוב בעדינות קולך, חדות תפיסתך את הקהל שמולך ותבונתך הרגישה, שקטנו. התמסרנו. וחזינו ברוגע בפרימת החסמים ובטוויה העדינה והמדודה של חיבור הילדים אליך ואל הנושא הרגיש שהתחוללו לנגד עינינו...

השכלת לשוחח עם הילדים באופן שפתח בהם את ההקשבה ואת היכולת לחבר את הסיפורים למציאות שלהם. דיברת עליהם בגובה העיניים וברגישות על היכולת של כולנו להשתפר וליצור סביבה מכבדת ושיח מכבד...

התלמידים נחשפו בקווים כלליים לסיפורך, אך עיקר המפגש עסק בתובנות, ביכולת לצמוח מתוך משבר ובחשיבות האמון והשיח בנושא רגיש זה וביצירת שומרי הסף בקרב בני הנוער..תודה רבה לירון שבעזרת קסם אישי, אינטילגנציה אישית גבוהה, עדינות ועוצמה חשפת בפנינו טפח אישי מעולמך.״

                                     

גלי כהן- מנהלת אלוני יצחק.

"... הרצאתה של ברייר דנציגר חשפה את דבר הפגיעה ואת הסימנים אשר הותירה בנפש ואת המסע האישי האמיץ ומעורר ההשראה שעשתה בבגרותה כדי לחזור לזירת התקיפה, במובן הממשי והסימבולי, חמושה במצלמה, יכולה להתבונן במה שארע, מישירה מבט אל אזור העיוורון החברתי. לירון יוצאת במסעה למהלך כפול, בו היא מזמינה את הצופה להיות עד לפגיעה, בעוד היא עצמה משמשת עדה לפגיעה שחוו נשים נוספות. היכולת של לירון להישיר מבט לפגיעה האישית, כמו גם לתופעה החברתית הרחבה יותר, ולהזמין את המשתתפים בהרצאה להצטרף למסע, הותירה רושם עמוק ביותר בקרב המשתתפים… ההרצאה היא בעלת ממד פרפורמטיבי- בצד מגע עם הנושא הכל-כך כאוב נוצרת גם חוויה של חוזק ועוצמה… ניכר כי לירון לקחה על עצמה כמשימה אישית להביא לשינוי בתחום החינוכי-הסברתי הקשור בפגיעות מיניות. האופן שבו הא עושה זאת, תוך שילוב בין האישי לבין הכללי, בין הפרטי והכמוס לבין האמנותי והאסתטי, תוך שהיא מדגימה גם את האופן שבו היא שומרת על גבולותיה ועל פרטיותה – יצרו בסיס מצוין להמשך לימוד, דיון והעמקה בתחום".

שירלי גופר- פסיכולוגית קלינית

ראש המחלקה לפוטותרפיה במוסררה

״... לא פשוט להחזיק קרוב ל- 200 נערות יהודיות וערביות לאורך 45 דקות בערנות ועניין - ואת הצלחת לעשות זאת. יש לך יכולת לעסוק בנושא כל כך רגיש, ולספר את סיפורך האישי בצורה מעוררת השראה ואצילית ומבלי למשוך את השיח למקום צהוב וחטטני תוך שמירה על מסר חזק וברור שהעברת לנערות: להאמין לעצמן, להאמין בעצמן, ולא להפסיק לחפש את המבוגר/ת שיאמינו להן ושיסייעו להן. הנערות המשיכו לדבר ואף הגדילו לעשות וחיפשו באינטרנט חומרים נוספים עליך ועל התערוכה.״

 

רחל לוי הרץ

יוזמת מפתחת ומנחה תכניות להעצמה מגדרית לבני נוער ברשויות שונות

"ההרצאה נוגעת בנושא מורכב ומכאיב בצורה עדינה ורגישה, ללא התמקדות בפרטים ה"צהובים", אלא מתוך התמקדות בתהליך האמנותי והאישי שעברה האמנית, בעיבוד החוויה והנושא לתערוכת אמנות ובהשפעות התרבותיות שספגה. על אף הכאב העולה מן ההרצאה, התחושה בסופה היא תחושת עצמה ורצון להיות חלק מתהליך השינוי שעובר על החברה בתקופה האחרונה ביחס לנושא..

כל הנוכחים היו מרותקים והבינו את החשיבות שיש לעיסוק בנושא זה, לדיבור עליו והבאתו לתודעה ..״

נטעלי גונן שלו

רכזת היחידה ליזמות ומעורבות חברתית מכללת עמק יזרעאל

"לכל אדם יש סיפור זה נכון, אבל לא כל אחד יודע לספר אותו, וגם לא כל אחת הפכה כמוך את

הסיפור שלה לכדי פעולה של ממש בתיקון עולם.תודה על ההזדמנות החד פעמית לשמוע מקרוב איך מנקודת פתיחה טראומטית אפשר להגיע מעבר לכל דמיון.. ברגישותך, בנחישותך, בצדקת דרכך, באומץ לדבר גם על הפחד וביכולת שלך לספר את את עצמך מחדש השארת בנו חותם של תקווה ואומץ לעוד הרבה זמן…"

                                                                                       רעות גיא,ראש תחום קצה ונערות,עמותת עלם

bottom of page